07-11-2018, 20:55
Kuchnia Bliskiego Wschodu
Moze przepis na shak shuke?
Potrawa bliskiego wschodu,smaczna,pozywna
1,5 kg dojrzalych pomidorow obieramy ze skorki,najwygodniej jest zanurzyc pomidory na kilkanascie minut we wrzatku,wtedy bardzo latwo pozbawimy je skorek po kilkunastu minutkach.Sparzone pomidory obieramy,kroimy w osemki lub mniejsze czastki i gotujemy na plycie gazowej,do gotujacych sie pomidorkow dorzucamy czosnek ,4 lub 5 zabkow posiekanego drobno czosnku,nastepnie pokrojona drobno swieza papryczke chili,przyprawiamy sola,pieprzem oraz kuminem rzymskim.Calosc gotujemy az do momentu wyparowania soku.Gdy potrawa uzyska dosc gesta konsystencje z racji wyparowania soku,jest juz gotowaNa patelnie wlewamy przygotowany sos pomidorowy,wbijamy jajka,przykrywamy pokrywka i czekamy az bialka beda sciete a zoltka beda nadal mialy konsystencje lejacaWlasciwie to juz wedle uznania i podniebienia jak kto lubi bo zoltka rowniez moga byc scietewykladamy na talerze,posypujemy obficie natka z pietruszki lub listkami swiezej kolendry.Smacznego
Moze przepis na shak shuke?
Potrawa bliskiego wschodu,smaczna,pozywna
1,5 kg dojrzalych pomidorow obieramy ze skorki,najwygodniej jest zanurzyc pomidory na kilkanascie minut we wrzatku,wtedy bardzo latwo pozbawimy je skorek po kilkunastu minutkach.Sparzone pomidory obieramy,kroimy w osemki lub mniejsze czastki i gotujemy na plycie gazowej,do gotujacych sie pomidorkow dorzucamy czosnek ,4 lub 5 zabkow posiekanego drobno czosnku,nastepnie pokrojona drobno swieza papryczke chili,przyprawiamy sola,pieprzem oraz kuminem rzymskim.Calosc gotujemy az do momentu wyparowania soku.Gdy potrawa uzyska dosc gesta konsystencje z racji wyparowania soku,jest juz gotowaNa patelnie wlewamy przygotowany sos pomidorowy,wbijamy jajka,przykrywamy pokrywka i czekamy az bialka beda sciete a zoltka beda nadal mialy konsystencje lejacaWlasciwie to juz wedle uznania i podniebienia jak kto lubi bo zoltka rowniez moga byc scietewykladamy na talerze,posypujemy obficie natka z pietruszki lub listkami swiezej kolendry.Smacznego