21-02-2015, 18:36
Luks napisał(a):Zgadzam się, RW to podstawa. Zawsze można kupić analogiczną wersję do RW. Widziałem podkolorowane wersje tej talii np. Radiant Tarot.
Ja uzywam Radianta Bardzo fajna, ładniejsza dla oka
Luks napisał(a):Zgadzam się, RW to podstawa. Zawsze można kupić analogiczną wersję do RW. Widziałem podkolorowane wersje tej talii np. Radiant Tarot.
Mila napisał(a):Hej, sama miałam wątpliwości, jaką wybrać talię, ale w końcu zdecydowałam się na Ridera.Mila fajnie ze zamiescilas tego linka ja na niego nie trafilam ,jestem tez początkująca z kartami i taki mini przewodnik na pewno sie przyda , ,ogladnij filmik( tarot moimi oczami )Moniki też są cenne wskazówki ,chyba juz ktos na forum zamiescil linka do tych filmikow dzieki ,pozdrawiam
Dalej jednak trudności sprawiała mi nauka znaczeń kart. Poszperałam trochę i znalazłam w internecie mini przewodnik kart
http://wrozka.tv/Przewodnik-kart-tarota.pdf
Dla mnie, jako osoby początkującej jest to idealne rozwiązanie, bo są tu pokazane podstawowe znaczenia kart,
których łatwo się nauczyłam. Oczywiście pracuję także z intuicją.
Pozdrawiam.
bluemoon napisał(a):Ja właśnie zakupilam swoja pierwsza talie i zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Czy czytać opisy czy ich nie czytać. Czy liczą się bardziej moje odczucia związane z dana karta czy opis w książce. Jedni piszą tak inni inaczej ale chyba zdecyduje się na własna intuicję i tak jak napisala Skinnyks będę później zerknąć do książki co powinna oznaczać kartaDużo czytać. Później wszystko z zigrorować, co nie wydaje się słuszne i zdać się na własną logikę. Chyba, że u Ciebie karty dnia bedą stanowić bazę do nauki. Zależy jak kto woli.
bluemoon napisał(a):Dziękuje za podpowiedz Galatea a z ta karta dnia o co dokładnie chodzi? Codziennie wyciągami jedna kartę i zapisuje co się zdarzyło tego dnia? Dobrze to rozumiem?Dokładnie tak. Obserwujesz jak manifestuje się dana karta w Twoin życiu. W ten dosób zbierasz informacje o kartach.