23-04-2015, 00:04
Zaklęciami niech zajmuja sie czarownice z cała odpowiedzialnością za nie. Laikom kazde zaklęcie tyłek złoi, to cięzka lekcja zyycia i pokory.
a także inne osoby. Nie warto żyć przeszłością jak i zadręczać się wspomnieniami - mówię to z własnego doświadczenia, bo jestem praktykiem w tej kwestii. Po rozstaniu najlepszym sposobem na odzyskanie równowagi jest przede wszystkim takie zdrowe zaprzątnięcie się sobą, spełnianie swoim planów, marzeń, rzeczy, na które nie odważyliśmy się wcześniej. Rozwijanie swoich zainteresowań, pasji, odkrywaniu w sobie całego pokładu tego co zostało zagłuszone, lub niedostrzeżone. Miłość jest wszędzie, nie warto szukać jej na siłę, trzeba najpierw odnaleźć ją w sobie, a później... i ona pojawi się w naszym życiu
My kobiety mamy to do siebie, że uwielbiamy złych mężczyzn, kiedyś się z tego śmiałam i pukałam w głowę, dopóki sama nie wpadłam w sidła toksycznych relacji. Jako istoty dobrego serca, mamy (niestety) tendencję do matkowania, chronienia, zmieniania na siłę wręcz swojego partnera, wikłamy się w chore układy nawinie wierząc, że TYLKO MY jesteśmy w stanie mu pomóc i wyciągnąć go z bagna. Nic bardziej mylnego
, które za wszelką ceną ślepo wierzą, że oprócz takich brutalnych typów z pod ciemnej gwiazdy, że nic lepszego na nie już nie czeka
Znam wiele takich przykładów z mojego otoczenia, kiedyś wspierałam je, tłumaczyłam, ale to nie pomaga i tak wracały do nich i tak
teraz nie jest mi żal... na głupotę nie ma lekarstwa
Kenya napisał(a):Mam prawie 50 lat i już nie widzę dla siebie nowego życia