II Kapłanka - na zewnątrz pozornie pewna siebie, w środku delikatna, skora do refleksji. Od partnera oczekuje zrozumienia, rozmów. Niestety, często wybiera tych, którzy ją wykorzystują. Zraniona, zamyka się w sobie.
Mag uwielbia teatralne efekty, jego sceną jest życie, czyli Koło fortuny - raz na wozie raz pod wozem.
Tak, 5 buław to walka, która może mieć wiele twarzy.
Każdy aktor wychodząc na scenę przechodzi XIII Transformację, przybierając maskę swojego bohatera.
Liczba postów: 2.296
Liczba wątków: 15
Reputacja:
564
6 mieczy to również bolesne zmiany, odejście, rozstanie...
Liczba postów: 1.287
Liczba wątków: 28
Reputacja:
365
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Tak jak w 8 kielichów - też jest pożegnanie
Zażegnanie starego - oczyszczenie, a następnie nastaje odrodzenie. Nowa droga, nowy początek. XX Sąd Ostateczny - Dark Grimoire Tarot
Liczba postów: 2.413
Liczba wątków: 30
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
Sąd Ostateczny to dla mnie także rozrachunek, kiedy chcemy go dokonać pragniemy, aby nam wybaczono nasze grzechy, wracamy jako ten syn marnotrawny, zostaje nam wybaczone i wszystko się zmienia na lepsze, rozwiązanie konfliktów i sporów, zrozumienie innych, szczęście rodzinne. Widzę wspólny mianownik z 10 Kielichów, gdzie jest wpisane szczęście, pełna harmonia, szacunek społeczny, całkowita jedność
10 pucharów to pełnia szczęścia, ale też mdłe zadowolenie, bo co dalej? Gdyby szczęście trwało wiecznie, nie umielibysmy go docenić. Dlatego przychodzi kres, już wszystko osiągneliśmy, trzeba poczynić zmiany i zaczać nowy etap, nowy cykl. Ostatnią kartą tarota jest XXI Świat i tak jak zamyka talię AW, tak też mówi, że w pełni pozytywnie zakonczylismy nasze przedsięwzięcie i należy iść dalej.
Reputacja:
564
Karta 4 denary podobnie jak Świat wyraża pewną stałość, niechęć do zmian...
4 denarów, tak jak 7 denarów pokazuje skąpstwo. Moje i tylko moje. Mam, ale nie dam.
Reputacja:
564
W karcie 7 denarów, coś jest w zawieszeniu podobnie jak Wisielec, który czeka na lepszy czas i obserwuje...
Ilekroć w moim rozkładzie pojawia się II Kapłanka, daje mi radę: nie śpiesz się. "Działaj nie działając". Zdaj się na swoją intuicje, na swój głos wewnętrzny.
Liczba postów: 5.886
Liczba wątków: 64
Reputacja:
5.494
Znak Zodiaku: Lew ♌
Przemyślenia... rozmyślania... rozgryzanie orzecha, zagłębianie się w siebie, filozofia... oto Eremita. Eremita zawsze kojarzy mi się ze staruszkiem Saturnem...
XVIII Księżyc - Tęskni i marzy, ucieka w swój świat, świat iluzji.
Reputacja:
564
Iluzja pojawia się również w karcie Księżyc...
Liczba postów: 2.413
Liczba wątków: 30
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
Paź buław kojarzy mi się również z 3 kielichów, gdzie Paź buław ma takie cechy jak entuzjazm, poczucie humoru, szerokie kontakty towarzyskie, widzę je również w 3 kielichów ...