Liczba postów: 53.835
Liczba wątków: 2.110
Reputacja:
5.481
Są na świecie miejsca, w których zakochujemy się z pasją i energią rezerwowanymi zwykle dla wielkiej miłości.
Widzimy to od pierwszej chwili i wiemy, że nasze uczucie będzie zdrowe i trwałe.
Jeśli dopisze nam szczęście, przebywanie tam teraz wzbogaci nasze dalsze życie.
Jonathan Carroll Dziecko na niebie
Reputacja:
5.481
Kłamiemy po to, żeby inni nam zaufali.
Ukrywamy własne ja, by osiągnąć bliskość z innym człowiekiem.
A sposób, w jaki szukamy szczęścia, sprawia, że zamiast się zbliżać, oddalamy się od niego.
Kiedy nie mamy racji, walczymy do upadłego, żeby udowodnić światu, że jednak ją mamy.
John Verdon Wyliczanka
Reputacja:
5.481
A jakie jest największe kłamstwo świata? -
To mianowicie, że nadchodzi taka chwila, kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los.
W tym tkwi największe kłamstwo świata.
Paulo Coelho
Reputacja:
5.481
Przyznanie się do błędu to jedna z najlepszych strategii w momencie, gdy szuka się winnych.
Jeśli zrobimy to pierwsi, oskarżyciele tracą impet.
Każdy z miejsca usiłuje nas przekonać, że nie stało się naprawdę nic złego, że głupstwo, że to nie my, ale oni ponoszą za wszystko odpowiedzialność, że nie ma o czym mówić, że w sumie skończyło się nie najgorzej, i tak dalej.
Dale Carnegie
Reputacja:
5.481
Nasza swoboda sięga tak daleko, ten sam ma kres, co i nasze poczucie odpowiedzialności.
Stanisław Leopold Brzozowski
Reputacja:
5.481
Marzenia, marzeniami, wiemy jak to z nimi jest, ale nie warto czekać, aż się spełnią, marzeniom należy wyjść naprzeciw, pomachać do nich ręką, uśmiechnąć się, zaprosić do swego obejścia.
Sławomir Shuty Cukier w normie z ekstrabonusem
Reputacja:
5.481
A ja nie mam nic.
Nawet marzenia mam takie same jak wszyscy i tak jak wszystkim nigdy się nie spełniają.
Moje marzenia nie sięgają dalej niż do spotkania kogoś, nie wiem kogo, ale kogoś takiego, żeby po tym spotkaniu wszystko się odmieniło.
I nie wiem, kim chcę być.
Czasem myślę, że astronomem, bo mogłabym wtedy wciąż patrzyć w gwiazdy, w kosmos, w próżnię i w nieskończoność, w każdym razie nie na ziemię, nie na to miasto, nie na moją ulicę.
Ale nie będę astronomem, bo jestem za głupia.
Nigdy nie rozumiałam matematyki.
Dorota Terakowska "Ono"