02-12-2010, 18:39
Co oznacza - karta strażnik?
Zagadka napisał(a):Ja rozumiem ją dokładnie tak jak podałaś te 3 cechy w poprzednim poście.Cytat:Czyli by wychodziło, że to właśnie pełni rolę strażnika.Co oznacza - karta strażnik?
Cytat:Ja jeszcze nie mam strażnikaW jaki sposób dokonuje się wyboru strażnika?
Eremit napisał(a):Karta strażnik symbolicznie chroni naszą Talię Tarota od wszelkich "złych mocy"Mógłbyś uściślić, co oznaczają te "złe moce"?
Zagadka napisał(a):Eremit napisał(a):Karta strażnik symbolicznie chroni naszą Talię Tarota od wszelkich "złych mocy"Mógłbyś uściślić, co oznaczają te "złe moce"?
Eremit napisał(a):A ja nie przekładam kartJak nie przekładasz ?Mieszasz je ?
Eremit napisał(a):Po prostu tasuje 8-)
Eremit napisał(a):Po prostu tasuje 8-)Ja też. Tasuję i losuję i już
Rani napisał(a):Eremit, skoro nie przekladasz , to wjaki sposob wychodzi ci karta straznika , jak nie z przelozenia?Czy nie pomyliłaś strażnika z sygnifikatorem :roll:
Eremit napisał(a):Rani napisał(a):Eremit, skoro nie przekladasz , to wjaki sposob wychodzi ci karta straznika , jak nie z przelozenia?Czy nie pomyliłaś strażnika z sygnifikatorem :roll:
Strażnika wybierasz raz na zawsze i nie ma żadnej roli we wróżeniu, ma chronić talię (od złych mocy) po wróżeniu, kiedy składamy karty i odkladamy na półkę, czy tam, gdzie kto lubi.
Eremit napisał(a):W sumie .. mozna by i zmieniać jak kto chce, ale ja nie zalecam w każdym razie. Wybrałem Maga od razuNie wiesz dlaczego ?Wiesz dobrze ,bo czasami chcemy sie poczuc jak ten Głupiec.!!!nie że sam się czuję jakimś wielkim magiem, uznałem że najlepiej nadaje się na strażnika. A tak własciwie (nie wiem czemu) mam 2 strażników :mrgreen: - talię otwiera Mag, a zamyka Głupiec
Rani napisał(a):Ochronna funkcje Karty straznika rozumie w ten sposob, ze jak po potasowaniu i przelozeniu i zlozeniu na jedna kupke (jest wtedy jedyna widoczna dla mnie karta) pokaze sie Straznik tzn ze mam nie wrozyc. A Dokladniej jesli wychodzi mi on trzykrotnie pod rzad po przelozeniu w pozycji odwroconej to nie wroze.To jakaś inna funkcja strażnika, funkcja obronna polega na "pilnowaniu" złożonych kart przez strażnika, gdy z nich nie korzystamy.