Liczba postów: 102
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Jak w temacie. Co sądzicie? Słyszałam o tym i czytałam, że na tej pozycji, o ile oczywiście nie ma większych przeszkód na pozostałych pozycjach (tych, które nie sprzyjają, takich jak "czego nie robić") karta XXI Świat jest bardzo dobrą wróżbą. Generalnie chodzi o to, aby poddać się energii Kosmosu, "robić swoje", poddać się biegowi zdarzeń, nie zamartwiać - a cel zostanie osiągnięty (etap zostanie szczęśliwie zakończony, marzenia spełnione).
A może Świat na pozycji "co robić" to dla Was wezwanie, żeby dany etap zakończyć, "dać sobie spokój"?
Dodam tylko, że pytanie było postawione na to, co robić w konkretnym celu, a tę kartę na tej pozycji interpretuję raczej pomyślnie. Jakie jest Wasze zdanie?
Swiat oznacza miedzy innymi otwartosc, a takze zainteresowanie sie czyms wicej niz wlasne podworko lub sprawy blisko nas
jesli chodziloby o relacje - to wlasnie mzoe oznaczac dwie rzeczy - byc bardziej otwartym na rozne zachowania partnera badz - zainteresowac sie kims/czyms innym, nowe cele sobei wyznaczac, poszerzac zainteresowania, poznawac innych ludzi - czyli, ze pojac, ze ten obecny nie jest jedyna istota na swiecie
Reputacja:
0
No właśnie, pominęłam tę ważną kwestię: pytanie dotyczyło tego, co zrobić, aby poskładać związek, naprawić go.
I zastanawiam się, bo z jednej strony może być bardzo dobrą wróżbą, że nie wszystko stracone, ale z drugiej strony... sama już nie wiem.
moze warto sprobowac polaczyc te swie rzeczy - byc otwartym na dzialania partnera a jednoczesnei rozwijac sie, zajac sie soba, nie zamykac swojego swiata na nim
zyskasz czy on wroci czy nie - bo bedziesz juz innym czlowiekeim, o krok dalej - bogatsza o nowe hobby czy znajomosci, ciekawa swiata - i zarazam bardziej przez to atrakcyjna (ale nie to jest celem samo w sobie, tylko wlasny rozwoj, poszerzanie wiedzy, zainteresowan, kontaktow) - jak nie dla niego, to dla nowego mena
wlasciwie to odpowiedzialam na Twoje pytanie
mam wrazenie, ze Swiat mowi: "nie skupiaj sie na partnerze", ale i "pozwol mu dzialac"
moze to najlepsza droga
Liczba postów: 2.195
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
To jest takie troche gdybanie na temat. Ja , podobnie jak alathea, powiedzialabym na pytanie "co robic"- SWIAT przed toba stoi otworem, pozwol sobie i jemu na odrobine niezaleznosci i zobaczysz co sie stanie. Poza tym wazny jest ogolny wydzwiek rozkladu , co mowia pozostale karty. Twoje pytanie zatem jest troche wedlug mnie wyrwane z konekstu.
PS. nasunela mi sie mysl z filmu "Niemoralna propozycja"..."Jesli kogos bardzo kochasz , pozwol mu odejsc...gdy wroci , zostanie z toba na zawsze...jesli nie wroci to znaczy nigdy nie byl twoj...". Tak to jakos brzmialo, na pewno to znasz.
Reputacja:
0
Dzięki Lilu. Właściwie moim celem nie było jako takie zinterpretowanie rozkładu, ile określenie, jakie "aktywności" wpisują się pod hasłem "co robić" przy karcie Świat. Oraz byłam ciekawa, czy nie zinterpretujecie tej karty na tej pozycji jako sprawy "do zamknięcia". Masz rację, że wiele zależy od całego rozkładu, niestety kart pozostałych nie pamiętam i nie chcę mieszać - pamiętam jedynie, że były optymistyczne, nie skreślały tej relacji, nie mówiły, że to mrzonki. W każdym razie rozumiem i w sumie zgadzam się z Waszą interpretacją.
Liczba postów: 1.099
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
dla mnie świat pokazuje, że należy myśleć o sprawie pozytywnie, optymistycznie, nastawiać się pokojowo do innych uczestników świata - żyj i daj żyć innym w skrócie.
na pewno nie szczędzić sobie okazji do spotkań, kontaktów w każdej formie (świat to też duży poziom komunikacji (telefon/internet/osobiście), relacji, natężenia ruchu towarzyskiego, wyjścia/wyjazdy małe i duże, spotkania w pół drogi).
to też jak już Dziewczyny napisały, pokazuje, że tzw. Otoczenie, czyli ludzie i zdarzenia, jest przychylne Twoim zamiarom i sprawie, o którą pytamy.
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 30
Reputacja:
2.592
Znak Zodiaku: Ryby ♓
Karta Świata mówi o zobowiązaniach z przeszłości, które powinny zostać rozwiązane, wyjaśnione, aby można było iść do przodu
Twoje pytanie: pytanie dotyczyło tego, co zrobić, aby poskładać związek?
Swiat moze miec wiele znaczen. Czyli odpowiadajac na twoje pytanie.
Nie tworzyc w glowie wlasnego swiata o tym zwiazku, ktory jest inny, niz w rzeczywistosci.
Dopelnic pewien cykl, i juz nie wracac do przeszlosci.
Albo otwrzyc sie na nowe perspektywy, na nowa milosci, skoro tego nie da sie juz posklejac.
Wyjsc poza okrag swoich przekonan w zwiazku z ta relacja.
Wypusc go w koncu na swiat, czyli pusc go wolno, jesli kocha to wroci.
Caly twoj swiat obraca sie wokol niego, nie rob tego, bo zatracisz siebie w tej relacji.
Dostrzegnij w tym swiecie zupelnie inne kierunki.
To jest koniec cyklu, wiec nie boj sie pojsc w nowe.
Karta Swiata dzieli wasz zwiazek, nie laczy.
Jestescie w innych swiatow.
Liczba postów: 2.071
Liczba wątków: 23
Reputacja:
3.221
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Witajcie!
Moim skromnym zdaniem powinno się patrzeć na konotację kart (no chyba ,ze jest to odczyt z jednej tylko karty).