tak kobieta moze nic nie czuc o kolegi
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 4
Reputacja:
5
Zdecydowanie istnieje takie zjawisko. Nie jest tak ze przyjaźń dotyczy tylko mężczyzn lub tylko kobiet. To utarte przeświadczenie. A zdarza sie też inaczej. I cale szczęście, że tak jest. Facet to naprawdę przyjaciel dobre i złe. Życzę tylko takich przyjażni.
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 5
Reputacja:
13
Znak Zodiaku: Skorpion ♏
Powiem szczerze że może istnieć przy pewnych warunkach np duża różnica wieku i tym samym niedopuszczanie możliwosci o byciu ze sobą ale i nawet to czasem pada jak domek z kart.Przyjaźń to fundament związku dlatego ciężko potem się nie zaangazowac skoro tyle wspólnego nas łączy.
Liczba postów: 30
Reputacja:
35
Wierzę, mam przyjaciół w gronie damskim, jak i męskim. Może to kwestia tego, że nie patrzę na człowieka przez pryzmat płci.
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 71
Reputacja:
0
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
nie wiem, rozum mówi jedno, serce drugie, ...
sadze, że zależy trochę od charakterów..
Od przyjaźni do miłości cienka granica.. tylko czasem ta miłość jest jednostronna, a czasem kończy sie np, małżeństwem
Nie wierzę zawsze jedna strona będzie chciała zakosztować tej drugiej i będzie podtekst
Liczba postów: 24
Reputacja:
0
Nie wierzę. W którymś momencie zostanie przekroczona cienka linia i jeśli obie osoby będą tego chciały i będą wolne to ok, może być z tego wspaniały związek. Gorzej jeśli nie są wolne albo tylko jedna strona zapragnie czegoś więcej...
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Znak Zodiaku: Lew ♌
wierzę w taką przyjaźń pod warunkiem że się sobie nie podobają.
Choć jej nigdy nie doświadczyłam
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
taka "czysta" bez większych oczekiwań jednej ze stron chyba nie zdarza się jednak często
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
Miałam dwóch przyjaciół mężczyzn i obu po czasie przyznało ze się we mnie zakochali. Niestety nie można przyjaźnić się z mężczyzna bez uczuć. To wynika z mojego doswiadczenia
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 71
Reputacja:
0
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
Z moich doświadczeń wynika że nie, gdy któraś strona poczuje coś więcej, ktoś będzie poszkodowany i albo zaczyna się miłość albo koniec 'przyjaźni'
Liczba postów: 107
Liczba wątków: 9
Reputacja:
655
Znak Zodiaku: Baran ♈
Możliwe że takowa istnieje pomiędzy kobietą a mężczyzną, ciężko określić jeśli nie przeżyliśmy takiej przyjaźni a tylko ze słyszenia lub własnych przemyśleń.
Uważam że istnieje lecz jak wiele koleżanek i kolegów tutaj, włącza aspekt seksualny pomiędzy obojga przyjaciół, owszem i jest i istnieje takowy, w końcu jesteśmy do tego stworzeni a przyjaźń jest bardzo szeroko pojmowana przez nas samych i w końcu nie wiadomo gdzie przyjaźń się zaczyna a gdzie pojawia miłość zrodzona z przyjaźni.
Bądź jak światło, które wędruje przez noc i po drodze zapala zgasłe gwiazdy.
- Phil Bosmans
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
A ja wierzę. Mam takiego przyjaciela. Ale to chyba dlatego, że znamy się niemalże od dziecka i przyzwyczajenie zrobiło swoje, tzn. nie doszło dzięki niemu między nami do niczego więcej.
Liczba postów: 211
Liczba wątków: 1
Reputacja:
429
Znak Zodiaku: Waga ♎
Wierzę.
Dlatego, iż istnieje wiele przykładów przyjaźni pomiędzy płciami i wiele osób twierdzi, że jest to możliwe i trwałe. Ważne jest, aby w każdej relacji, niezależnie od płci, istniały zaufanie, szczerość i wzajemne wsparcie.
'Nie ma lepszego czasu od teraźniejszości."
~ Graham Masterton ⭐
Jest to możliwe, zwłaszcza przy dużej różnicy wieku. Bardzo często jednak kończy się na "friends with benefits" i po przyjaźni.
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 9
Reputacja:
15
Tak myśle że przyjażn damsko męska jest możliwa - Mam kolege który mi się nie podoba a on ma dziewczynę i bardzo dobrze nam się współpracuje ze sobą - choć to ja jestem organizacyjna a on często chodzi jako tło lub inaczej jako partner kolega obok .
Natomiast po 3 latach znajomości nie ma między nami iskier .