Praca, kariera zawodowa

Dzien dobry Hazar,
Niedawno skonsultowalam z Toba pytania z innych dziedzin. Tym razem zwracam sie z tematem pracy i kariery. Czy moglabys zobaczyc co mowia karty?

Obecnie pracuje w marketingu, jestem przemeczona,jest duzo spotkan, kampanii, bodzcow. Firma jest w moim odczuciu dosc oschla w traktowaniu, wymagaja duzo, ale premii, podwyzek no jest niewiele.

1. Czy jest inny zawod, ktory moglabym wykonywac i w ktorym sprawdzilabym sie lepiej?
2. Albo moze zostac w tym dziale i zmienic cos w mojej postawie lub zakresie zadan?
3. Albo szukac innej firmy?

Przytulam mocno.
Dziekuje bardzo za odpowiedz!
Odpowiedz

Witaj Tajlandia

Pytania: 
1. Czy jest inny zawód, który mogłabym wykonywać i w którym sprawdziłabym się lepiej?
XIX Słońce - Jako szkoleniowiec. To jest zawód w którym bardzo dobrze się sprawdzisz. Masz talent do przekazywania rozległej wiedzy w akademicki sposób. Bardzo ładnie rozumiesz mechanizmy, zarówno te lokalne, jak i globalne. Zgromadzona wiedza gwarantuje ci już autorytet i śmiało możesz hodować swoich naśladowców.

2. Albo może zostać w tym dziale i zmienić coś w mojej postawie lub zakresie zadań?
Paź kielichów - Spokojnie możesz w nim zostać, wystarczyło by założyć sobie tylko różowe okulary na chwile. 
Nie barć sobie do głowy problemów innych, czy kierownictwa i odrobinie swobodniej podchodzić do swoich obowiązków. 
Nie musisz być formalna, twoja branża pozwala na kreatywność.

3. Albo szukać innej firmy?
As Monet -Możesz się rozglądać, ale na spokojnie. Coś zaczyna schodzić w materie, ale jest tylko na planach. Tak jakby twoja nowa firma dopiero lała fundamenty. 
Zresztą nie pali się, w obecnym miejscu nie jest źle, tylko wystarczy podchodzić trochę mniej poważnie, adekwatnie do tego jak jesteś doceniana.
Spróbuj iść w te szkolenia, nawet w obecnej firmie, ewidentnie pokazuje się że masz do tego talent. A uwierz mi, to nie jest łatwe być dobrym nauczycielem.

Wszystkiego Dobrego
Hazar

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Odpowiedz

Bardzo dziekuje Hazar! Ale konkretna odpowiedz! Uśmiech
Milego tygodnia!
Odpowiedz

Czesc Hazar,
Co u Ciebie slychac?
Zwracam sie do Ciebie z zapytaniem.

W mojej obecnej pracy pojawilo sie stanowisko w sasiednim dziale Partnerstw (firmy partnerskie). Ja obecnie pracuje w dziale marketingu na stanowisku zwiazanym z PR i emailing.

Zatanawiam sie czy powinnam aplikowac na to stanowisko?
Czy zostac przy tym na ktorym jestem?
Nie jestem pewna ktora sciezka zawodowa na dluzsza mete jest dla mnie dobra? Chcialabym wybrac juz jedno stanowisko i czuc ze sie realizuje, jestem szczesliwsza i dobrze zarabiam.

Czy jest jeszcze jakas inna opcja, pomysl lub firma, ktora moge rozwazac? 

Dziekuje bardzo!
Odpowiedz

Witaj Tajlandia
U mnie wszystko dobrze Oczko

pytanie: czy powinnam aplikować na to stanowisko?
8 buław - Tak, ale bardziej jak na test sprawnościowy. Czyli nie, że szykować się do pracy, ale do oceny nabytych już umiejętności i możliwości.

Czy zostać przy tym na którym jestem?
0 Głupiec - Tu pokazuje się praktyczny start, czyli już widać perspektywy na przyszłość. Jeśli odpowiednio się przyłożysz jesteś w stanie chwycić mocno dobrobyt, w dalszym odcinku czasu.

która ścieżka zawodowa na dłuższą metę jest dla mnie dobra?
Królowa Monet - Obecna na której jesteś. Tu pokazuje się potencjał i praktyczny zmysł. Na niej możesz wiele osiągnąć, bo widzę jak pomysły zamieniają się w pieniądze, czyli Plan twoich myśli schodzi w materię.

Czy jest jeszcze jakaś inna opcja, pomysł lub firma, którą mogę rozważać?
4 kielichy - Tak, jest jeszcze jedna opcja, ale na razie nieosiągalna. Na teraz trzeba zdobyć doświadczenie i pozycję na rynku, na tym sie skup. 
Jak już będziesz rozpoznawalna marką, możesz realizować to co ci chodzi po głowie. 
Na razie to widzę jak Dyzia Marzyciela, ale kiedyś kto wie.  W tym czasie tylko by to trysło jak mydlana bańka.

Wszystkiego Dobrego
Hazar

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Odpowiedz

Ojej! Ale mila niespodzianka z rana!!
Bardzo dziekuje!
Milego tygodnia i Wielkanocy  Hejka Oklaski Buźki
Natalia
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości