Związek

Dzień dobry
bardzo dawno mnie tu nie było potrzebuje porady. Jestem w związku małżeńskim, od lat nam się nie układa ale tkwię nie wiem dlaczego.
Poznałam fajnego mężczyznę chciała bym się dowiedzieć czy coś z tego będzie ? czy dalej będę z mężem ? 
Agnieszka 29.04.1980 poznany mężczyzna Piotr 08.06.1978 mój mąż Daniel 28.09.1976. 
Czekam z niecierpliwością , pozdrawiam Agaz
Odpowiedz

Witaj Agaz

Rama czasowa do listopada 2026.

Pytanie: Poznałam fajnego mężczyznę chciała bym się dowiedzieć czy coś z tego będzie ?
XX Sąd Ostateczny - Może coś być, ale ten potencjał pokazuje się jak wtórny. To takie trochę jak wskrzeszanie umarłego. 
Pozbieranie nurtów i wyobrażeń które odeszły i próba powołania do życia z tym mężczyzną. 
I niby było by ok ale jest jeden szkopuł. Te trupy to nadzieje które były wiązane z twoim mężem więc mogą pasować do tego Gościa jak pięść do nosa. Ale próbuj, jak nie spróbuje to się nie przekonasz.

czy dalej będę z mężem ? 
As Mieczy - Formalnie, ale to bycie razem jest umowne. 
Dołożenie 3 miecze - Rozwodu na ten czas nie widać, są łzy i poczucie uwięzienia. 
Pokazuje się tępy wzrok utkwiony w pustym oknie, więc możliwe że z tym drugim mężczyzną nic nie wyklaruję się w tym czasie.

Wszystkiego dobrego
Hazar

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Odpowiedz

Dziekuję ,
masz racje są łzy i poczucie uwięzienia .
Dam sobie spokój z Piotrem bo nie chcę zaczynać czegoś co i tak nie przetrwa Smutny
Czyli lepszych widoków na życie nie ma ?
Samych wspaniałości
Aga
Odpowiedz

Oczywiście że są, ale trudniejsze do osiągnięcia ze względu na bagaż, który zbieramy przez całe swoje życie.
Na początek musisz poukładać to co najbliżej. 
Wyobraź sobie że siedzisz na kupie śmieci i zaczynasz segregować. Nie zaczynasz tego u sąsiada, tylko u siebie, tego co masz najbliżej, na wyciągniecie reki. Oczko 
Powoli, jak będziesz usuwać zbędne rzeczy, emocje, myśli czy przyzwyczajenia te widoki się poprawią. Naprawdę.
A gdy będziesz mieć wokół siebie w miarę uporządkowaną przestrzeń, łatwiej będzie podjąć jakiekolwiek decyzje.

Na ten moment, opracuj sobie plan. Przemyśl czy warto angażować się jeszcze w związek w którym jesteś. 
Jeśli nie, to nie ma co się uszczęśliwiać na siłę, bo łzy i cierpienie zabijają Cnoty. 
A w życiu przecież o to chodzi by Wiara, Nadzieja i Miłość były żywe.

Wszystkiego Dobrego
Hazar

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Odpowiedz

(18-11-2025, 14:49)Hazar napisał(a):  Oczywiście że są, ale trudniejsze do osiągnięcia ze względu na bagaż, który zbieramy przez całe swoje życie.
Na początek musisz poukładać to co najbliżej. 
Wyobraź sobie że siedzisz na kupie śmieci i zaczynasz segregować. Nie zaczynasz tego u sąsiada, tylko u siebie, tego co masz najbliżej, na wyciągniecie reki. Oczko 
Powoli, jak będziesz usuwać zbędne rzeczy, emocje, myśli czy przyzwyczajenia te widoki się poprawią. Naprawdę.
A gdy będziesz mieć wokół siebie w miarę uporządkowaną przestrzeń, łatwiej będzie podjąć jakiekolwiek decyzje.

Na ten moment, opracuj sobie plan. Przemyśl czy warto angażować się jeszcze w związek w którym jesteś. 
Jeśli nie, to nie ma co się uszczęśliwiać na siłę, bo łzy i cierpienie zabijają Cnoty. 
A w życiu przecież o to chodzi by Wiara, Nadzieja i Miłość były żywe.

Wszystkiego Dobrego
Hazar

Przyjmuję z wdzięcznością
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości