Liczba postów: 1.202
Liczba wątków: 89
Reputacja:
0
ponoć wybieramy miejsce przed zejściem "na dół"
tyle że zrozumiałam Ciebie, iż mówisz o innych rasach w kontekście, że nie utrzymują z nami bliższych kontaktów
Liczba postów: 236
Liczba wątków: 8
Reputacja:
45
A tak jeszcze apropos dyskusji o złych ludziach (i ich złych intencjach - sprzecznych z naszymi): przyciąganie celu oznacza właśnie przyciągnięcie pomyślnych okoliczności;
to ma być ta siła, która automatycznie czyści wszelakich wichrzycieli.
Reputacja:
45
Mi się bardzo podobają książki Prentice Mulforda, nawiązuje on do idei utrzymania ciała wraz ze zmieniającym się poziomem świadomości. Jest to możliwe pod warunkiem utrzymania prądów ożywczych, to ciągłe wzrastanie świadomości, która przenika osnowę: doświadczenie ciała i komórek.
Gwiezdne wrota mi się kojarzą z filmem z Kurtem Russellem i Jamesem Spaderem.
Reputacja:
45
A odcinki gdzie oglądasz?
Reputacja:
45
A czy według Ciebie, warstwa naukowa w tym serialu, jest potraktowana solidnie? Podparta rzeczywistą wiedzą?
Reputacja:
45
Na przykład jest udowodnione, iż ludzie mający od wczesnych lat wadę wzroku /krótkowzroczności wyglądają młodziej.
Dzieje się tak, gdyż nie widzą dokładnie (bo nie zawsze chce im się zakładać okulary) stanu obecnego, natomiast mają zakodowany wyraźny obraz z dzieciństwa: młodej buzi.
Liczba postów: 1.188
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
My mamy silną materie dla tego , pisałem po śmierci.
każdy niby rozumie ale dalej zastajemy w materii .
Seweryn1974 znasz fizyk-ie kwantową znasz mózg ale do końca nie uznajesz wybierasz ten świat .
wiec dla tego 4 poziom odpada , bo nawet jak mamy wiedzie są nikłe szansy zęby ktoś uwierzył ze może pojawić się jabłko .
Reputacja:
45
Ciekawe, że teorie z serialu mogą stanowić budulec dla badań naukowych. Jednak, jak powiedział Einstein, wyobraźnia jest ważniejsza niż inteligencja. I to powiedział człowiek, którego uważa się za największy intelekt.