23-11-2014, 11:52
Luca1990 napisał(a):Vianne napisał(a):Elpis, ja zdecydowałam się jednak na RW, czekam właśnie na przesyłkę Lo Scarabeo Tarot to faktycznie piękna talia. Bardzo podoba mi się jeszcze Tarot Vice Versa, Cosmic i Ramzes, z pewnością zakupię jeszcze którąś z tych talii jak zapoznam się z RW
Cosmic jest na prawdę piękna. Aczkolwiek Arkana Małe są cięższe w interpretacji, miejscami odchodzą od klasycznych znaczeń. Dlatego jest to talia raczej nie na start, a dla rozwoju. Natomiast świetna do wróżenia w aspekcie spraw uczuciowych, dwór pucharów jest przedstawiony bardzo sugestywnie. Jak się uporasz z RW to polecam.
Generalnie niektóre talie są bardzo ogólne, klasyczne i dobrze się nimi wróży w sprawach codziennych, ale gorzej się sprawdzają we wróżeniu w konkretnych sferach życiowych. Są też talie bardziej ukierunkowane np. na sferę uczuciową czy finansową i wtedy wprawny tarocista używana różnych talii do różnych pytań. Chyba, że ma jakąś szczególnie ulubioną.
Ja jeszcze jak się trochę podszkolę to kupię sobie Lo Scarabeo - wielce mnie urzekła ta talia, jest przepiękna, właśnie w takim stylu jak lubię. Czuję, że będzie nam się w przyszłości świetnie pracowało