06-01-2013, 13:39
Mirra napisał(a):czytałam karty z Ludy Lescot, powinnam z tych kart, które wyciągnęłam.Miruś, widać tak miało być. Pewnie nieprzypadkowo wkleiłaś karty z tej talii- akurat te obrazki miały zostać przez nas zinterpretowane. Zastanawiałam się wczoraj nad tym rozkładem, jest dość sugestywny, sięgnęłam też do książki (a raczej księgi - format A4, 801 stron ) "Zodiakalne tajemnice związków" aby coś sprawdzić, ale o tym napiszę później.
Moim zdaniem, znalazłaś już miłość.
Wracając do Twojego rozkładu:
Jesteś osobą dla której ważne jest partnerstwo i uczucia, która chce kochać i być kochaną, masz partnera - o tym ogólnie "mówi" 2 Kielichów. Jeśli jednak przyjrzysz się wklejonej karcie zobaczysz, że para jest odwrócona do siebie plecami, więc każde z nich ma swój własny świat, przy czym to mężczyzna "wlewa" (niech to będą uczucia) do kielicha kobiety, podczas gdy ona wygląda na błądzącą myślami gdzie indziej. W Twoim związku nie ma wymiany uczuć, przypuszczam, że jesteś kochana, ale sama ciągle jeszcze szukasz miłości idealnej, motylków, etc.
Twoja obecna sytuacja: zmierzasz do sypialni sama (a chłop śpi przed telewizorem ), ogólnie 4 Buław wskazuje zwykłe, codzienne sprawy, czyli może pewną monotonnię, a w przypadku małżeństwa też poczucie wolności w relacji.
Twój cień: jesteś wycofana do swojego świata wewnętrznego, nie czujesz motywacji, rutyna może powodować zniechęcenie, w sferze uczuć możesz czuć się uwięziona, niezadowolona, poświęcająca się dla innych. Potrzebujesz aby ktoś Cię wyrwał z apatii, wniósł nowe wrażenia w Twoje życie. Może patrzysz na pewne sprawy z niewłaściwej strony. Czasami doceniamy to, co posiadamy dopiero w momencie utraty tego czegoś/kogoś.
Ciąg dalszy trochę później.