24-03-2016, 13:20
Penne ze szpinakiem
Składniki:
pół opakowania mrożonego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
ser feta
2 łyżki śmietany
puszka tuńczyka w oleju
pieprz, szczypta chili
Czosnek przecinąć przez praskę. Na patelni z dodatkiem oleju podsmażyć lekko czosnek dodac szpinak. Gdy szpinak się poddusi dodać tuńczyka, pokruszyć fetę oraz śmietanę, pieprz najlepiej świeżo mielony. Nie dodaję soli ze względu na fetę. Makaron ugotować wg instrukcji.
Składniki:
pół opakowania mrożonego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
ser feta
2 łyżki śmietany
puszka tuńczyka w oleju
pieprz, szczypta chili
Czosnek przecinąć przez praskę. Na patelni z dodatkiem oleju podsmażyć lekko czosnek dodac szpinak. Gdy szpinak się poddusi dodać tuńczyka, pokruszyć fetę oraz śmietanę, pieprz najlepiej świeżo mielony. Nie dodaję soli ze względu na fetę. Makaron ugotować wg instrukcji.