Warsztat 78 - Warsztat "Bo" na wesoło

1)... Babcia wspominała, że pewna cecha charakteru, czy może raczej zachowania Dziadka już na starcie jej się u niego nie spodobała. Babcia była zniesmaczona, bo... Pustelnik, As kielichów - bo wydawał jej się nieśmiały, zamknięty w sobie, małomówny, miał wysoką samoocenę, idealista, gbur, że jest starszy od niej, przed twoją babcią otworzył się w póżniejszym czasie.

2)... Mój Tata nie zainteresował się nowo przybyłą dziewczyną, bo... 2 kielichów, As denarów - mam dwie opcje 1. bo zajęty był rozmową ze swoim przyjacielem, wspólnikiem, obmawiali jakiś ważny finansowo plan. 2. bo zawiódł się już raz i postanowił nie myśleć o kobietach, trzymać je na dystans i myślał tylko o sprawach finansowych, które miał na celu w niedalekiej przyszłości zrealizować.

3)... A moja Babcia miała wtedy pod płaszczem tylko piżamę, bo... 5 mieczy, 6 monet, Śmierć - bo śpieszyła się wezwać lekarza, znachora, ktoś był w potrzebie, chorował lub miał wypadek, koniecznie potrzebna była pomoc.

4) Pewnego pięknego dnia moja Mama czekała na Tatę, z którym była umówiona. Tata idąc na randkę kupił bardzo duży bukiet tulipanów, ale Mamie wręczył tylko jednego, bo...Świat, Rycerz mieczy, 10 kielichów - bo bukiet kwiatów był przeznaczony dla kogoś innego, mamy, cioci, kogoś z rodziny, ktoś kto przyjechał w odwiedziny lub były wysłane, może musiał się spotkać z jakąś ważną osobistością, mam na myśli profesorem, dziekanem ze studiów, nauczycielem ze szkoły, postanowił dać jeden z nich twojej mamie. Dziękuję za warsztat i pozdrawiam Buźki Kwiatek
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości