21-08-2011, 15:38
Cytat:Z pewnością tak jest. Sama nie rozumiem osób, które latami tkwią w toksycznych związkach i nie starają się tego zmienić.Nie starają się bo nie mogą, widzę, że nigdy nie miałaś do czynienia ze świadomym wampirem energetycznym, ten kto nauczy się kontrolować, karmić kiedy musi, a nie kiedy chce, który nauczy mieszać w głowie - od takiego nie tak łatwo uciec
Ale chyba się zgodzisz, że taka toksyczna osoba nie wpływa dobrze na nasze samopoczucie i często potrafi pozbawić nas chęci do działania czy ogólnie mówiąc pozytywnej energii. Jedni sobie z takimi toksycznymi osobami (albo energetycznymi wampirami) radzą lepiej, inni gorzej - ale to już inna sprawa. Tak to widzę.
To, czy ktoś radzi sobie lepiej, czy gorzej nie zależy od osoby tylko od drapieżcy - robi to świadomie, czy nie, jak jest silny, kiedy ostatnio się karmił, karmi się tylko ludzkimi emocjami, czy nie, chce się karmić, czy męczy go sumienie..
Cytat:Nigdy z czymś takim się nie spotkałam , zwyczajnie: albo mam energię, albo jej nie mam, ale na pewno nie czuję się wyczerpana w towarzystwie osób, które lubię :?
Możemy się spotkać pokażę, Ci co to takiego.
Cytat:ze to jest cos co siedzi w naszej psychice
Wy jesteście najłatwiejsi, im mniej wierzycie, tym łatwiej się Wami karmić.
Pozdrawiam.
Ahh.. Te komary..