Warsztat 62 - Określanie miejsca

Dobra to i ja się skuszę, posłużę się talią Waite, zobaczymy co wyczaruje Uśmiech

1. Jakie jest to budynek? Pustelnik + 10 Mieczy Myślę Gosiu, że jest to domek wolnostojący, raczej gdzieś na obrzeżach miasta lub nieco oddalony od innych domków, choć to rzadkość w Anglii, chyba, że mieszkasz gdzieś na jakimś pustkowiu hahaha Ale zostańmy przy obrzeżach miasta. Najprawdopodobniej domek jest z czerwonej cegły lub ma czerwony dach (postac jest okryta czerwonym kocem), myślę też, że jest dobrze oświetlony. Latarnia też może być blisko, bo Pustelnik trzyma lampę w ręku Uśmiech Może to również oznaczać, że mieszkasz pod nr. 10 lub 9? Who knows? Oczko

2. Czym się wyróżnia? 5 Kielichów + 8 Mieczy No tu mi fajnie karty pokazały wzniesienie, domek może leżeć więc na jakimś wzniesieniu, pagórku, górce nieco wyżej niż inne domy... Na obu kartach mam budynki z jedną częścią wyższą od drugiej, jakby to była jakaś wieżyczka...albo pięterko a poniżej np. garaż? Na wielu kartach mam wzniesienia i wodę, a dokładniej most. Myślę, że niedaleko Ciebie znajduje się jakaś woda, mostek, rzeczka, strumyczek,jeziorko nic wielkiego, widzę także drzewa. Ładną masz tą okolicę, zieloną, dużo kwiatów Uśmiech

3. Co się znajduje nieopodal? Paź Monet + Król Mieczy zapewne coś związanego z dziećmi lub studentami, plac zabaw, boisko, szkoła, przedszkole, uczelnia. Z drugiej strony ten Król wskazywałby też na jakiś urzędowy budynek, szpital może, co by to nie było myślę, że ma jakąś wartość, może jakiś zabytek i może mieć powiązanie z dziećmi.

p.s dodam, ze nie czytałam wczesniej innych postow aby sie nie sugerowac Uśmiech

To tyle z mojej strony Uśmiech)
Pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości