9 pucharów i 10 kijów - różnice w interpretacji kart w różnych taliach

10 kijow +Rydwan - beda kontynuowali zwiazek, choc sytuacja sie nie zmieni - nadal bedzie im ze soba ciezko, ale widac z jakichs powodow trudno jest im sie zdecydowac na rozstanie

w ogloe odradzalabym interpretowanie 2-3 kart osobno od rozkladu, w ktorum wyszly - a patrzec na nie wlasnie w rozkladzie
poniewaz calosc jest wazna

co do znaczenia/wydzwieku poszczegolnych kart - najlepsze sa te nasze, wypracowane
czesto klade marsylskim, ale "widze", odbieram znaczenie karty nie tylko wylacznie skorelowane z obrazkiem na talii
znaczenie jest caloksztaltem wypracowanym przez mnie, z ktorego -w zaleznosci od sytuacji dobieram stosowne znaczenie
osobiscie mam duze zaufanie do talii R-W/Waite, jako pierwotnej dla wielu innych i w wiekszosci interpratacji odnosze sie do syboliki tej talii
dla mnie 10 kijow jest karta obciazen, problemow z ktorymi ciezko sobie poradzic
9 pucharow to niezupelnie pozytywna karta, wielokrotnie mowi o aspakcie przesytu, nadmiaru, przedobrzeniu - choc czasem pokazuje wylacznie ogromne zadowolenie z sytuacji/osiagniec
kluczowa role gra nasza intuicja, ktora podpowiada jakie znaczenie jest adekwatne w konkretnej sytuacji
karty Mag czy Slonce- nawet w pozycji prostej, tez nie zawsze maja wybitnie pozytywne znaczenie - dlatego nie nalezy za mocno podpierac sie przelukrowanymi, choc pieknymi opisami ksiazkowymi - a skonfrontowac znaczenie karty z rzeczywistoscia
zatem zawsze warto czytac, ale z dystansem
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości