28-08-2011, 10:03
Ja z kolei mam dwie inne, też godne polecenia książki Banzhafa ("Vademecum tarocisty" i "Klucze do tarota"), chociaż dla początkującego tarocisty lepsza wg mnie będzie książka "Klucze do tarota" tego autora, która jest moją ulubioną książką. W niej również znajduje się wspomniany przez Rani rozkład Droga dotyczący możliwości osiągnięcia celu. W książce tej każda z kart ma opis wg: znaczenia ogólnego, na pracę, relacje, świadomość, sferę ducha, cel, cień i dodatkowo jest podane znaczenie każdej karty odwróconej (z tego co mi wiadomo w książce "Tarot dla każdego" Banzhaf stosuje tylko karty w pozycji normalnej, natomiast w obu wspomnianych przeze mnie kartach - również w pozycji normalnej. To taka główna różnica).
Bardzo dobra moim zdaniem jest też książka "Vademecum Tarota" Antonowicz - Wlazińskiej (jest napisana bardzo przystępnym i łatwo zrozumianym językiem - w odróżnieniu od książek Suligi, który ma raczej trudny język i jego książki są dla bardziej wtajemniczonych Tarocistów, jak np. "Tarot magów").
Ale oczywiście polecana przez Rani książka Banzhafa też jest bardzo dobra.
Bardzo dobra moim zdaniem jest też książka "Vademecum Tarota" Antonowicz - Wlazińskiej (jest napisana bardzo przystępnym i łatwo zrozumianym językiem - w odróżnieniu od książek Suligi, który ma raczej trudny język i jego książki są dla bardziej wtajemniczonych Tarocistów, jak np. "Tarot magów").
Ale oczywiście polecana przez Rani książka Banzhafa też jest bardzo dobra.