29-04-2015, 01:09
Zgadzam się z Beatą w 100% jednak zaznaczam Rozkład będzie mówił o celu karty. Tłumaczyć można, to w nieskończoność i każdy będzie miał rację. Zacznij karty odczytywać w rozkładach i sam się przekonasz. Podaj tu na forum nie tylko tzw. przykłady z książek, ale coś od siebie, z własnej praktyki. Tarot to przede wszystkim intuicja, ty ją posiadasz? ok, super, pokaż ją ... Nie oczekuj gotowej odpowiedzi... Jedna karta ma wiele swoich twarzy np. czysto teoretycznie teraz piszę, Głupiec w rozkładzie pokaże mi dwie strony, a mianowicie : Nikt rozsądny w ten sposób by nie postąpił, ale tobie się udało i brawo dla ciebie. Pchasz się tam gdzie ciebie nie potrzebują, za wysokie progi jak na twoje nogi .... itd. i tak samo będzie z kartą Sprawiedliwość, osądzanie ... mogę dać ci szansę, ale i tak wiem, że to zaprzepaścisz, udowodnię ci to ... będziemy osądzani lub też to my będziemy osądzać, trzeba brać pod uwagę nasze atuty, tzw. asy w rękawie lub też nasze minusy, z czym nie damy sobie rady ... a jak możesz np. czysto teoretycznie, porównać karty Umiarkowanie, Sprawiedliwość i 6 monet, 2 mieczy (do tych kart również jest przypisana równowaga)??? nie będę się powtarzać, ale kluczem jest intuicja !!! Mam nadzieję, że w przyszłości będę korzystać z twoich rad, pisząc ostatnie zdanie jestem w karcie Diabeł - pokusa ...