03-06-2015, 20:31
Czyli pamięć genetyczna i instynkt, nasz wewnętrzny głos jest jednym, czy zatem intuicja też w to wchodzi, jako dodatkowy element tejże pamięci? To trochę gryzie mi się z karmą, następnym wcieleniem, bo w takim razie ludzie poddani hipnozie i cofnięci w niej do poprzednich wcieleń, nie widzą, nie informują nas o poprzednim wcieleniu, ale o swoim przodku, który kiedyś żył, po przez unikalny kod genetyczny, który jest przekazywany wraz z następnymi pokoleniami ? Nasze zdolności ezoteryczne, ludzi współczesnych, też w takim razie muszą być uwarunkowane, a przecież wiadome jest, iż każdy posiada intuicję, tylko nie każdy jej słucha. Znowu nasuwa mi się pytanie kolejne, czy zatem wiara ludzka, ta duchowa wiara, nie jest czasem takim elementem, tylko zapisem w pamięci genetycznej ?? strach przed karą boską widocznie był kiedyś tak wielki, że do dziś mamy w sobie to zapisane, by być dobrym? dlatego się boimy, a tego nie? jak to się stało, że go posiadamy? kto go nam wpisał? jakimi ludżmi dziś byśmy byli, jeśli w ogóle byśmy nadal istnieli, gdyby nie ta pamięć ? co takiego, my istoty żyjące tu na ziemi, ileś tam tysięcy lat wstecz, musieliśmy strasznego przeżyć, tak złego, że zostało to nam wpisane w geny jako ta pamięć genetyczna (nie tylko ludzi się to dotyczy) ? czego nie wolno nam przez to odkryć ? Za dużo tych pytań jak dla mnie... Perełko nie gniewaj się, ale muszę się z tobą nie zgodzić, podane tu przykłady nie świadczą o pamięci genetycznej, ale o uczuciach i intelekcie jakie posiadają również zwierzęta, a kontakt z naturą dla każdego człowieka jest ukojeniem, to my sami sobie betony wybudowaliśmy, miśki się rozleniwiają wolą grzebać w śmieciach, bo zapraliśmy im również do nich należące tereny, my ludzie bardzo często o tym zapominamy. Jakoś ta pamięć genetyczna kojarzy mi się z jakimś specjalnym kodem, programem, być może ten test przeprowadzony na myszach laboratoryjnych tak mnie zniechęcił, ta łatwość zakodowania tej pamięci mnie przeraża, jakby nas ograniczała, zamykała w rutynowych działaniach, tak jak to widać jak robią to np. pszczoły, mrówki i inne małe żyjątka, więc trzymam się tego co pisałam wcześniej