25-06-2015, 18:24
Weszłam na swoją falę i pomimo tego, że niektórzy się ze mnie śmieją i uważają, że mam nie równo pod sufitem (ja uważam, że nie ma normalnych ludzi, są tylko nieprzebadani ) opiszę Ci jeszcze jedną ciekawą historię. Często przechodziłam idąc do sklepu przez ulicę, przy, której stały 4 identyczne domy, takie klasyczne klocki z czasów PRL-u. Ale przed jednym nie wiem dlaczego przystawałam, patrzyłam na niego i pomimo tego, że nie miałam zamiaru kupować domu myślałam, że nigdy bym go nie kupiła, miałam jakiś niepokój i gęsią skórkę (nawet nie wiedziałam czy jest na sprzedaż czy nie). Minął jakiś czas i zauważyłam, że ktoś obudował go szkłem. Przechodziłam obok niego normalnie, nie zatrzymywał mnie już. Kiedyś przejeżdżałam tą drogą z koleżanką i znowu nie wiem dlaczego zwróciłam na niego uwagę i zapytałam ją ponieważ mieszkała w pobliżu, kto wpadł na taki dziwny pomysł architektoniczny, bo takie to trochę śmieszne rozwiązanie jest. Ona się mnie wtedy zapytała, czy naprawdę nic nie wiem na temat tego domu. Zaprzeczyłam zgodnie z prawdą. Ona mi wtedy powiedział, że od 20 lat nie chciał go nikt kupić. Podobno była to głośna sprawa w naszym mieście, nikt nie mógł w nim mieszkać - mężczyzna zamordował w nim całą rodzinę i działy się w nim dziwne rzeczy. Podobno był prezentowany w programie Strefa 11. Aż zaszumiało mi w głowie. Nie wiem kto ten dom kupił i dlaczego obudował go szkłem i czy coś tam się dzieje czy nie, wiem tylko, że po modernizacji mój wzrok przyciągała tylko jego dziwna architektura, ale nie miałam już wcześniejszych odczuć...