Karty Madame Lenormand

Obejrzałam i teraz wszystko rozumiem jeśli chodzi o technikę czytania kart  Kwiatek  Lenormand to werbalne czytanie kart, tarot jest wizualny, więc nie ma potrzeby znać wnikliwej symboliki karty. Czyli jeśli dobrze rozumiem, to jeśli np. ptaki (nie ważne jakie) mają oznaczać komunikację, rozmowy itd. to przy kolejnych kartach widać o jaką rozmowę chodzi i kto z kim ? gdzieś już czytałam, że należy odseparować technikę, sposób czytania, tarota od lenormand, że to są dwie różne techniki, które nie do końca ze sobą wspólnie pracują, aby wychodziły w prawidłowe przekazy, w takim przypadku zaleca się używania tali takich, które są połączone z tarotem jak np talia Tarot Lenormand i tu podaję opis talii (Pierwsza talia Tarota zainspirowana przez Madame Lenormand, najsłynniejszą wróżbitkę w historii. Wizerunki pochodzą z Księgi Thotha napisanej przez Etteilla i kart wyroczni stworzonych przez samą Lenormand. Prostota i intuicyjna moc Tarota jest kluczem do analizowania przeszłości, teraźniejszości i przyszłości) oraz ten link gdzie są pokazane różne talie w nawiązaniu do tarota http://www.aeclectic.net/tarot/cards/lenormand.shtml
A ja już chciałam oglądać kanały przyrodnicze z lektorką Krystyną Czubówną  Rotfl  Głupek  Wyśmiewacz
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Karty Madame Lenormand - przez Dagmara.S - 20-12-2014, 21:55
Karty Lenormand - przez marta1806 - 20-09-2015, 20:21
Re: Karty Lenormand - przez Krystyna - 20-09-2015, 20:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości