23-07-2015, 07:28
Pstrąg pieczony w folii z kaszą pęczak i kalafiorem
- 1 mały sprawiony pstrąg
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki
- 4 plasterki cytryny
- 2 płaskie łyżeczki masła klarowanego
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
- 3 łyżki kaszy pęczak
- 1 porcja kalafiora + 1 łyżeczka prażonego sezamu
Pstrąga umyć, osuszyć, oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Do środka włożyć plasterki cytryny, posiekany czosnek, masło i gałązki natki pietruszki. Rybę zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 30 minut w rozgrzanym do temp. 180 stopni C piekarniku. Upieczonego pstrąga podawać z ugotowaną kaszą pęczak i kalafiorem posypany prażonym sezamem.
- 1 mały sprawiony pstrąg
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki
- 4 plasterki cytryny
- 2 płaskie łyżeczki masła klarowanego
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
- 3 łyżki kaszy pęczak
- 1 porcja kalafiora + 1 łyżeczka prażonego sezamu
Pstrąga umyć, osuszyć, oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Do środka włożyć plasterki cytryny, posiekany czosnek, masło i gałązki natki pietruszki. Rybę zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. 30 minut w rozgrzanym do temp. 180 stopni C piekarniku. Upieczonego pstrąga podawać z ugotowaną kaszą pęczak i kalafiorem posypany prażonym sezamem.