12-08-2015, 07:49
Zupa jagodowa
Składniki:
100 g jagód + kilka do dekoracji,
1 łyżka cukru,
100 ml śmietany lub jogurtu greckiego,
500 ml wody,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
ugotowany makaron świderki do podania,
listki mięty do dekoracji i dla smaku.
Przygotowanie: jagody wrzucić do 500 ml wrzącej wody. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i zahartować wywarem z jagód. Dodać do zupy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i zblendować. Zupę podawać na ciepło lub zimno, z makaronem, świeżymi owocami i listkami mięty. smacznego
Składniki:
100 g jagód + kilka do dekoracji,
1 łyżka cukru,
100 ml śmietany lub jogurtu greckiego,
500 ml wody,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
ugotowany makaron świderki do podania,
listki mięty do dekoracji i dla smaku.
Przygotowanie: jagody wrzucić do 500 ml wrzącej wody. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i zahartować wywarem z jagód. Dodać do zupy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i zblendować. Zupę podawać na ciepło lub zimno, z makaronem, świeżymi owocami i listkami mięty. smacznego