Warsztat 93 - Biografia

1.Czyja to biografia? Kobiety czy mężczyzny? Czy ta osoba żyje czy nie? Jaki zawód wykonuje, bądź wykonywała? Chodzi mi o wszystkie szczegóły jakie zobaczycie na temat tej osoby i jej życia.
9 mieczy - 6 kielichów - Rycerz mieczy
Uważam, ze chodzi o mężczyznę, raczej młodszego niż starszego, no takiego "w kwiecie wieku". Uśmiech Ale uważam, że jest to postać historyczna, już nie żyjąca. Mogła to być osoba duchowna (kapłan, zakonnik), jakiś władca, architekt, lub ktoś pełniący posadę kogoś najbardziej zaufanego przy innej osobie, albo ktoś będący nauczycielem, ew. osobą uczącą innych jakiegoś zajęcia (np. astrologii). Mógł mieszkać na jakimś dworze, w jakimś zabytkowym mieście, starym budynku (zamku, zakonie?). Mężczyzna wykazujący się dużą odwagą i nieustępliwością - żadne wyzwanie nie było dla niego zbyt wielkie, twardo obstający przy swoich poglądach, nie dający sobie w kaszę dmuchać.

2. O co została posądzona ta osoba? I jak wpłynęło to na jej życie?
Śmierć - 4 kielichy - Księżyc
O zdradę, działanie na szkodę kraju lub zabicie kogoś ważnego. Albo o czary - ponieważ obaliła istniejące dotąd schematy. Jak to wpłynęło na jej życie? Być może została odsunięta "na boczny tor", albo pozbawiona dotąd piastowanych stanowisk, jej dotychczasowe osiągnięcia zostały zdeprecjonowane. Prawdopodobnie ostatnie lata życia spędziła w odosobnieniu, samotności. Mogła tez zostać wtrącona do więzienia lub skazana na karę śmierci.

Nie wiem czemu, ale cały czas chodzi mi po głowie Mikołaj Kopernik, Kardynał Richelieu...Violetta Villas Oczko albo jakaś królowa lub król... być może za daleko sięgam. Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości