24-02-2013, 12:54
Będzie Cię interesował(lub kogoś kto jest nad Tobą), po to schodzisz tu, aby coś przepracować tutaj. Dusza człowieka składa się z świadomości, podświadomości i Iskry Bożej.Każdy z nas ma swoje określone przeznaczenie, miejsce we Wszechświecie, lecz często wybierając pozorne dobro poprzez wolną wolę, którą każdy z nas posiada, nie wykorzystujemy w pełni możliwości, jakie daję nam powłoka cielesna. Podświadomość wzbogaca się z każdą inkarnacją. Świadomość charakteryzująca człowieka rozpoczyna rozwój na miarę swojego poziomu duchowego z momentem przecięcia pępowiny, a po śmierci ciała fizycznego, przed zejściem do kolejnej inkarnacji, w całości staje się częścią podświadomości. I tak, umysł ogranicza to co dostajemy jako najlepsze narzędzie, aby się doskonalić.
Czas jaki tu, jaki tam...równie dobrze mogę Cię przekonywać, który typ reinkarnacji wg mnie jest lepszy : hinduski czy buddyjski.
Alex, rozumienie, a zrozumienie czegoś jest u każdego inne, więc jak już pisałam pierwszy raz to jest moje zdanie, mogę je przedstawiać, ale by najmniej nie będę kogoś uczyć nie znajomość zasady, oznacza wejście w stan zrozumienia tej prawdy. Z mojej strony to wszystko na takie tematy. Szukasz głębiej, zapraszam na RD.
Czas jaki tu, jaki tam...równie dobrze mogę Cię przekonywać, który typ reinkarnacji wg mnie jest lepszy : hinduski czy buddyjski.
Alex, rozumienie, a zrozumienie czegoś jest u każdego inne, więc jak już pisałam pierwszy raz to jest moje zdanie, mogę je przedstawiać, ale by najmniej nie będę kogoś uczyć nie znajomość zasady, oznacza wejście w stan zrozumienia tej prawdy. Z mojej strony to wszystko na takie tematy. Szukasz głębiej, zapraszam na RD.