12-09-2015, 04:07
littlewolf napisał(a):1. Kim była ta postać? Spróbujcie tą osobę jakoś opisać, cechy charakteru, czym się zajmowała itd...2. Z czym się ta osoba zmagała?
1). 9 mieczy - paź mieczy - 8 mieczy
No cóż, karty wyciągnięte przeze mnie mówią same za siebie.
Uważam, że bohaterem filmu był mężczyzna. Cechy charakteru... człowiek inteligentny, czasami nie potrafił zrozumieć sam siebie, cierpiał na różnego rodzaju lęki, a nawet fobie, zmagał się sam ze sobą. Robił coś złego lub kontrowersyjnego i sam to czuł, nie wiedział jednak jak się wydostać z tej pułapki, czy też "złotej klatki" - jak wrócić do normalnego życia. Być może źródeł jego problemów należy szukać w dzieciństwie - może będąc dzieckiem lub nastolatkiem zrobił lub odkrył coś, co zaważyło na całym jego życiu?
2). As buław - 8 buław - 6 kielichów
Człowiek ten mógł wyprzedzać swoją epokę... był wynalazcą, bądź wprowadzał w życie jakieś nowe idee - niewykluczone, że miało to coś wspólnego z religią lub zacofaniem ludzi w jakiejś dziedzinie. Jednocześnie to, czego się dowiedział lub do jakich wniosków doszedł sprawiało, że sam "gryzł się ze sobą", miał jakieś dylematy... Wcale tego nie chciał, tęsknił często za czasami, kiedy wszystko było łatwe i proste, bo jego wiedza uczyniła go w pewien sposób człowiekiem samotnym...
No cóż... trochę popłynęłam - ale polecenie było żeby pomedytować nad kartami, to pomedytowałam.