20-09-2015, 14:20
Też jestem Ślązaczką (moi rodzice przyjechali na Śląsk w latach 60-tych), u mnie w domu farsz do rolady kroiło się w kosteczkę, do spięcia rolad używam wykałaczek, ale rzeczywiście najbezpieczniej jest owinąć nicią. Zamiast mięsa wołowego zdarza mi się kupić chudy wieprzowy karczek, też wychodzą dobre rolady.
Basiu jakbyś mogła podać przepis na moczkę . Nie mam sprawdzonego przepisu, a szkoda zmarnować składniki. Kiedyś jadłam i bardzo mi smakowało.
Perełko twoje pytanie o ocet przypomniało mi o Mariolce z Paranienormalnych.
https://www.youtube.com/watch?v=y5HgMrX-JhQ
(9:45 min)
Życzę wszystkim udanego kucharzenia
Basiu jakbyś mogła podać przepis na moczkę . Nie mam sprawdzonego przepisu, a szkoda zmarnować składniki. Kiedyś jadłam i bardzo mi smakowało.
Perełko twoje pytanie o ocet przypomniało mi o Mariolce z Paranienormalnych.
https://www.youtube.com/watch?v=y5HgMrX-JhQ
(9:45 min)
Życzę wszystkim udanego kucharzenia