Mięsa
#12

Też jestem Ślązaczką (moi rodzice przyjechali na Śląsk w latach 60-tych), u mnie w domu farsz do rolady kroiło się w kosteczkę, do spięcia rolad używam wykałaczek, ale rzeczywiście najbezpieczniej jest owinąć nicią. Zamiast mięsa wołowego zdarza mi się kupić chudy wieprzowy karczek, też wychodzą dobre rolady.

Basiu jakbyś mogła podać przepis na moczkę Uśmiech . Nie mam sprawdzonego przepisu, a szkoda zmarnować składniki. Kiedyś jadłam i bardzo mi smakowało. Mniam

Perełko twoje pytanie o ocet przypomniało mi o Mariolce z Paranienormalnych.  Rotfl
https://www.youtube.com/watch?v=y5HgMrX-JhQ
(9:45 min)

Życzę wszystkim udanego kucharzenia  Ok
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Rolada z kluskami po śląsku... - przez Barbara - 19-09-2015, 22:13
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez madrugada - 19-09-2015, 22:27
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Barbara - 19-09-2015, 22:42
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez madrugada - 19-09-2015, 22:50
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Perełka - 20-09-2015, 12:28
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez kamilla19 - 20-09-2015, 13:49
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Ashes - 20-09-2015, 14:20
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Barbara - 20-09-2015, 14:33
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Ashes - 20-09-2015, 14:42
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Barbara - 20-09-2015, 15:25
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Perełka - 20-09-2015, 15:37
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Ashes - 20-09-2015, 15:55
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez MAG - 20-09-2015, 17:06
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Barbara - 20-09-2015, 17:18
Re: Rolada z kluskami po śląsku... - przez Perełka - 20-09-2015, 17:23



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości