20-10-2015, 12:16
Zupa krem porowo-marchewkowy
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 kawałek pora
- 1 średnia marchewka
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Warzywa umyć, obrać i pokroić. Gotować w bulionie przez około 20 minut aż będą miękkie. Następnie zmiksować, wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić solą i pieprzem.
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 kawałek pora
- 1 średnia marchewka
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Warzywa umyć, obrać i pokroić. Gotować w bulionie przez około 20 minut aż będą miękkie. Następnie zmiksować, wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić solą i pieprzem.