Wypieki bezglutenowe
#1

Bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Składniki:
-200g masła orzechowego (z kawałkami lub bez)
-70g cukru pudru
-1 jajko

Sposób przygotowania:
Masło orzechowe przełożyć do miski. Dodać jajko i cukier puder. Wymieszać łyżką na gładką masę.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować albo małe kulki, układać je na blachę i robić widelcem wzorek, albo wykładać kleksy przy pomocy dwóch łyżeczek.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, na złoty kolor w temperaturze 180°C.

Ciasteczka są słodkie i smakują intensywnie masłem orzechowym. Od masła są również dość tłuste, ale pyszne...  Uśmiech

https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/c...rzechowego
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości