05-11-2015, 10:01
Zupa krem jarzynowo-cebulowy
- 1 średnia marchew
- średniej pietruszki/
- 4 różyczki kalafiora
- średniej cebuli/
- 1 plaster selera
- 1 mały kawałek pora
- ząbka czosnku/
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, liść laurowy, ziele angielskie
Marchewkę, pietruszkę, kalafiora i selera umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa zalać wodą i gotować. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek, a następnie dodać do warzyw. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Zupę dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- 1 średnia marchew
- średniej pietruszki/
- 4 różyczki kalafiora
- średniej cebuli/
- 1 plaster selera
- 1 mały kawałek pora
- ząbka czosnku/
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, liść laurowy, ziele angielskie
Marchewkę, pietruszkę, kalafiora i selera umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa zalać wodą i gotować. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek, a następnie dodać do warzyw. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Zupę dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.