07-11-2015, 20:58
Grzanki z kurkami i serem pleśniowym
Składniki:
-kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego
-150 g kurek
-ser pleśniowy camembert do smarowania
-masło
Przygotowanie:
Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na maśle z odrobiną soli, aż zrobią się miękkie. Gotowe ułożyć na pieczywie z serem pleśniowym. Pieczywo ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 5 minut w temperaturze 200 stopni. Opcjonalnie można dodać do grzanek suszone pomidory, które wzbogacą smak tej przekąski.
Składniki:
-kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego
-150 g kurek
-ser pleśniowy camembert do smarowania
-masło
Przygotowanie:
Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na maśle z odrobiną soli, aż zrobią się miękkie. Gotowe ułożyć na pieczywie z serem pleśniowym. Pieczywo ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 5 minut w temperaturze 200 stopni. Opcjonalnie można dodać do grzanek suszone pomidory, które wzbogacą smak tej przekąski.