17-11-2015, 10:04
Faszerowane pieczarki
Składniki:
-6 dużych pieczarek
-20 dkg wędliny
-pęczek natki pietruszki
-sos majonezowo - chrzanowy
-1 łyżka bułki tartej
-1 łyżeczka masła
-tarty żółty ser - 3 czubate duże łyżki
-sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać. Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić.Dodać bułkę tartą, sos i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec ok 20 minut.
Składniki:
-6 dużych pieczarek
-20 dkg wędliny
-pęczek natki pietruszki
-sos majonezowo - chrzanowy
-1 łyżka bułki tartej
-1 łyżeczka masła
-tarty żółty ser - 3 czubate duże łyżki
-sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać. Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić.Dodać bułkę tartą, sos i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec ok 20 minut.