28-11-2015, 19:12
Śledzie z Cebulą i Majerankiem
Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI potrzebują - niestety - długiego moczenia w wodzie i w mleku, ale za to potem wszystko robi się już błyskawicznie.
I nie trzeba chłodzić przed podaniem
A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki.
Smacznego!
Sposób przygotowania
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut, następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.
https://www.winiary.pl/przepis.aspx/9186...ajerankiem