Warsztat 105 - Dzieciństwo

Witaj,
na ile skuteczne są moje wróżby w Andrzejki? Uśmiech

1. Co to było za miejsce?
Paź kielichów/ XVIII Księżyc/ rycerz pałek
Dokładnie chodzi o spory budynek typu szkoła, z powtarzacymi się oknami. To miejsce dla dzieci i młodzieży. Tam dla nich są oragnizowane zajęcia, które rozwijają ich talenty plastczne, muzyczne, teatralne, moga byc też tam organizowane wystawy. Kojarzy mi się to z domem kultury.
Może co roku odwiedziałeś schronisko dla zwierząt, dbałeś i wyprowadzałeś codziennie ulubionego psiego/ kociego przyjaciela?
Inna opcją będzie miejsce związne z wodą (rzeka, jezioro, morze, baseny) oraz atrakcje z tym związane.
Myślę, że trochę tęsknisz za tym miejscem lub je po prostu wspominasz. Może masz okazje je mijać przechodząc tamtędy.

2. Dlaczego jeździłem właśnie tam?
4 monety/ król pałek/ 4 miecze
Tu bardzo ciekawe karty.
Wracałeś tam, bo byłeś dumny, a jednocześnie przywiązany do tego co tam robisz. Trochę przyzywyczajenie. Wyjazd tam nie był kosztowny. Mogłeś tam zarabiać małe, pierwsze pieniążki. Mogło się zdarzyć, że wyjeżdzałeś też trochę z przymusu, wracałeś tam do ukochanej Tobie osoby, ktoś tam czekał. To było miejsce wypoczynku, spokoju, nawet bym powiedziała osamotnienia (coś jak szpital, znów widzę schronisko, miejsce pomocy innym). Byłeś tam by działać! Mogłeś z czasem być organizatorem lub dowodzącym. Nie miałeś problemów z wydawaniem poleceń. Inspirowałeś innych do działania. Miałeś mnóstwo pomysłów, którymi się dzieliłeś.

Dziękuję za warsztat,
czekam na rozwiązanie Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości