06-01-2016, 17:44
Zupa krem z soczewicy
Składniki:
- 200g soczewicy czerwonej
- dwa ząbki czosnku
- pół czerwonej papryki
- dwa małe liście laurowe
- sól, pieprz
- łyżeczka mielonej czerwonej papryki słodkiej.
Wykonanie:
Gotujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem dwóch liści laurowych.
W tym czasie czosnek i paprykę kroimy na drobniutką kosteczkę.
Ugotowaną soczewicę NIE ODCEDZAMY. (Wyciągamy tylko liście laurowe) Zostanie w niej trochę wody, dlatego wrzucamy tam nasz czosnek i paprykę, łyżeczkę słodkiej papryki także oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Całość blendujemy na jednolity krem.
Smacznego!!
Składniki:
- 200g soczewicy czerwonej
- dwa ząbki czosnku
- pół czerwonej papryki
- dwa małe liście laurowe
- sól, pieprz
- łyżeczka mielonej czerwonej papryki słodkiej.
Wykonanie:
Gotujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem dwóch liści laurowych.
W tym czasie czosnek i paprykę kroimy na drobniutką kosteczkę.
Ugotowaną soczewicę NIE ODCEDZAMY. (Wyciągamy tylko liście laurowe) Zostanie w niej trochę wody, dlatego wrzucamy tam nasz czosnek i paprykę, łyżeczkę słodkiej papryki także oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Całość blendujemy na jednolity krem.
Smacznego!!