17-01-2016, 03:53
Jeśli mówimy tu tylko o AW, to III Cesarzowa dla mnie będzie ona wcieleniem Goyi, "szyją" IV Cesarza, którego ma na zadanie zadowolić i to jest jej jedyny obowiązek, ma władzę i potrafi umiejętnie rozdawać swoje dary, tak by wszyscy byli zadowoleni, panuje nad rozumem - inteligencja, myśl (miecze), emocjami - uczucia, rodzina (kielichy), mocą - działanie, energia (buławy) i natura - pomnażanie, rozwój (denary). AM dla mnie są kartami zawsze "pomocniczymi", to AW, są decydujące, mają tę moc sprawczą, silną energię i jeśli III Cesarzowej braknie, któregoś aspektu z dam dworskich, już nie jest w pełni Cesarzową ... Ona potrzebuje damy dworskie, aby podkreślały jej potencjał ... W rozkładzie z kart samych AW, na III Cesarzową mają inne negatywne karty wpływ np. choćby karty XV Diabeł lub XIV Wieża, jeśli brak jej aspektów z któreś damy dworskiej, jej świat runie lub będzie już tą "seksualną dominą". Natomiast jeśli mamy rozkład z całej talii to karta III Cesarzowej ma silniejszą moc, z odpowiednim wsparciem potrafi zawalczyć o swoje "dzieci" zawsze wspomaga damy dworskie, potęguje ich potencjał. Tak, dla mnie jest to osoba na odpowiedzialnym stanowisku, odpowiednim doświadczeniem, ale zależna od silnego pierwiastka męskiego...