24-01-2016, 22:11
Madrugado... niam, niam, niam.
A propos ricotty - kiedyś na Kuchnia tv oglądałam przepis jak można sobie samemu zrobić rocottę (chyba Anna Olson ją robiła), bodajże z jogurtu... ale kompletnie nie pamiętam jak.
Ricotta jest tak samo specyficznym serkiem jak mascarpone - gładkim i miękkim, produkowanym z serwatki. Dlatego serniki na bazie ricotty mają jednak inną strukturę niż te z naszego twarogu.
A propos ricotty - kiedyś na Kuchnia tv oglądałam przepis jak można sobie samemu zrobić rocottę (chyba Anna Olson ją robiła), bodajże z jogurtu... ale kompletnie nie pamiętam jak.
Ricotta jest tak samo specyficznym serkiem jak mascarpone - gładkim i miękkim, produkowanym z serwatki. Dlatego serniki na bazie ricotty mają jednak inną strukturę niż te z naszego twarogu.