27-01-2016, 06:59
SZPINAK - założyłam ten temat, bo od dziecka nie lubię szpinaku - pamiętam tę mdłą zieloną papkę o dziwnej konsystencji jaką moja Mama chciała mi czasem przemycić jako "jarzynkę" - fuj i ble!
Ale szpinak teraz stał się jakby nieco modny w Polsce pojawia się w wielu potrawach, no a poza tym jest zdrowy. Chciałabym więc się jakoś przełamać i włączyć go do swojego jadłospisu. W związku z tym moje pytanie a zarazem prośba do Was:
Czy znacie jakieś potrawy dla początkującego amatora szpinaku?
No wiecie, chodzi mi o takie dania gdzie albo tego szpinaku nie jest przytłaczająco dużo, albo też nie jest tak bardzo wyczuwalny w smaku (bo na przykład są tam inne bardziej wyraziste składniki, albo jakieś mocniejsze przyprawy) ... żeby było smacznie i żebym tak od razu się nie zniechęciła do tego zielska. Tylko bez mięsa proszę, bo ja mięsa nie jadam...
A może więcej osób z tego skorzysta i też zaczną jeść szpinak?
Ale szpinak teraz stał się jakby nieco modny w Polsce pojawia się w wielu potrawach, no a poza tym jest zdrowy. Chciałabym więc się jakoś przełamać i włączyć go do swojego jadłospisu. W związku z tym moje pytanie a zarazem prośba do Was:
Czy znacie jakieś potrawy dla początkującego amatora szpinaku?
No wiecie, chodzi mi o takie dania gdzie albo tego szpinaku nie jest przytłaczająco dużo, albo też nie jest tak bardzo wyczuwalny w smaku (bo na przykład są tam inne bardziej wyraziste składniki, albo jakieś mocniejsze przyprawy) ... żeby było smacznie i żebym tak od razu się nie zniechęciła do tego zielska. Tylko bez mięsa proszę, bo ja mięsa nie jadam...
A może więcej osób z tego skorzysta i też zaczną jeść szpinak?