31-01-2016, 12:21
Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej
Składniki na 2 porcje:
-pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
-400 ml mleka kokosowego
-5 daktyle
-1 banan
-4 kostki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Mleko doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 min (należy uważać aby mleko nam nie wykipiało).
Pod sam koniec gotowania dokładamy czekoladę oraz pokrojonego banana. Przykrywamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Masę dokładnie blendujemy, jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy mleka.
Składniki na 2 porcje:
-pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
-400 ml mleka kokosowego
-5 daktyle
-1 banan
-4 kostki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Mleko doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 min (należy uważać aby mleko nam nie wykipiało).
Pod sam koniec gotowania dokładamy czekoladę oraz pokrojonego banana. Przykrywamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Masę dokładnie blendujemy, jeżeli jest zbyt gęsta dodajemy mleka.