Warsztat 115 - Obraz nad drzwiami

Witajcie, kochani. Uśmiech
Warsztacik mój, tak jak zapowiadałam,  będzie prosty... nastawiony na rozbudzanie intuicji w sprawie wyglądu, kształtów i kolorów. Oczko

Rzecz dotyczy obrazu, a może raczej obrazka, który wisi nad drzwiami w moim pokoju. Obrazek jest niewielki (około 30 na 40 cm), raczej stary, dość oryginalny i bardzo go lubię.  Uśmiech  Wzięłam go z mieszkania mojej babci po jej śmierci, z kolei moja babcia wzięła go z mieszkania swojej mamy, a skąd miała go prababcia tego już niestety nie wiem... Oczko

Spróbujcie na podstawie kart go opisać...

1). Na obrazku jest pewna postać w dość nietypowym stroju. Co to za postać, spróbujcie podać możliwie najwięcej jej cech: wiek, płeć, włosy, wyraz twarzy (wesoły, zamyślony, figlarny, groźny, itp.), no i oczywiście ten strój jaki ma na sobie. Oczko
2). Jaka jest kolorystyka obrazka (żywa, stonowana, jasna, ciemna, jakie kolory przeważają) oraz gdzie została sportretowana widniejąca na nim postać (czy jest to np. ogród, las, wnętrze domu).

Bardzo jestem ciekawa Waszych odpowiedzi. Uśmiech Rozwiązanie podam za tydzień.... Zapraszam wszystkich do udziału, powodzenia!  Uśmiech  Buźki
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości