20-02-2016, 11:07
Jaglany deser
Skladniki:
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
- 1/2 szklanki mleka roślinnego lub krowiego (2 % tłuszczu),
- 1/3 szklanki mrożonych truskawek,
- szczypta mielonych goździków,
- szczypta prawdziwego kakao,
- łyżka otrębów gryczanych.
Ugotowaną na wodzie kaszę jaglaną zmiksować z mlekiem, mielonymi goździkami i kakao. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać odrobinę mleka. Truskawki włożyć do rondelka dodać otręby i delikatnie podgrzać, aż powstanie sos truskawkowy. Do miseczki przełożyć zmiksowaną kaszę i polać musem truskawkowym. Na koniec oprószyć cynamonem..
Skladniki:
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
- 1/2 szklanki mleka roślinnego lub krowiego (2 % tłuszczu),
- 1/3 szklanki mrożonych truskawek,
- szczypta mielonych goździków,
- szczypta prawdziwego kakao,
- łyżka otrębów gryczanych.
Ugotowaną na wodzie kaszę jaglaną zmiksować z mlekiem, mielonymi goździkami i kakao. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać odrobinę mleka. Truskawki włożyć do rondelka dodać otręby i delikatnie podgrzać, aż powstanie sos truskawkowy. Do miseczki przełożyć zmiksowaną kaszę i polać musem truskawkowym. Na koniec oprószyć cynamonem..