Warsztat 117 - Zajęcia poza szkołą

:text-welcomeconfetti:
Moje Drogie,
Przepraszam, że tak długo, ale wolałem wszystko "dopieścić". A więc tak:
Na początku szkoły podstawowej moja mama namówiła mnie bym zaczął uczęszczać na zajęcia z tańca towarzyskiego, które odbywały się wówczas w naszej szkole. Później nieco bardziej się w to wkręciłem i już profesjonalnie uczęszczałem do szkoły tańca. Zdarzyło mi się nawet wyjechać na turniej taneczny.
Zgodnie widziałyście w kartach, że to były dość absorbujące i męczące zajęcia, w grupie, ale też, co warto zauważyć w parach. Szkoda, że u żadnej nie wyszło, że ewidentnie chodziło o zajęcia o charakterze fizycznym. Pojawił się też motyw nauczyciela, mentora - Pani Ada (rewelacyjny człowiek i świetna nauczycielka tańca). O ile były to także odprężające zajęcia, to trzeba przyznać, że odbywały się wedle określonego harmonogramu i wymagały zdyscyplinowania.
Tanecznie rozwijałem się przez około 3 lata, później jednak zrezygnowałem z tego, poświęcając więcej czasu na naukę. Nie kontynuowałem tej aktywności już nigdy później, co więcej dziś musiałbym raczej zaczynać wszystko od nowa, bo kroki totalnie wypadły mi z pamięci.

Przechodząc do Waszych odpowiedzi (wyciągam tylko te prawidłowe, te z wykrzyknikiem szczególnie trafne; kursywą moje komantarze):

PEREŁKA:
+ Mogła występować aktywność fizyczna. Owszem aczkolwiek napisałaś to tak niejednoznacznie na zasadzie albo-albo... dlatego bez wykrzyknika
!+ Zajęcia taneczne. Swoją drogą w teatralnych też uczestniczyłem, ale tylko w szkole.
+ Zajęcia odbywały się w grupie.

MAG:
+ Odbywały się grupowo.
+/- Zajęcie dla wieku młodego, nawet dziecięcego - nie prawda, ale u mnie to tak akurat wyglądało i chyba to wyczułaś Uśmiech
!+ Zajmowałeś się tym w czasach wczesnych, szkolnych. Zaprzestałeś już temu hobby.
+ Angażowałeś się całym sobą. Chciałeś być najlepszy.
+ Była osoba prowadząca. Aczkolwiek to raczej logiczne ^^ osoba, która organizowała czas; przekazywała doświadczenia i naukę
+ Miejsce gdzie się odbywały - gdzieś gdzie się zmagasz ze słabościami. Karta Siła pokazywała salę treningową jak nic! Zresztą podobnie wyżej Rycerz buław pokazywał fajnie zajęcia ruchowe. Z kolei królowa mieczy w pytaniu o charakter zajęć wyprowadziła Cię w pole. Czemu? Hm.
+ Zajęcia artystyczne. Poniekąd tak, taniec ma w sobie wiele z artyzmu. Przed publiką. Zdarzyło się i przed publiką Uśmiech
+ Milo to wspominasz. Muszę przyznać, że tak. Z tym powrotem, czy teoretycznie czy praktycznie, to wolę się nie wypowiadać, zapewne prawdą jest, że chyba już się nie zdecyduję na powrót.

LESTELLE:
+ Coś, co polegało na uważnej obserwacji, słuchaniu.
+ Samo w sobie nie poszerzało zdolności intelektualnych. Jeśli brał w tym udział umysł, to raczej odtwarzając coś.
+ Nie pozwalało na tworzenie pomysłów. No nie, bo kroki są stałe. chociaż jak pokazuje TzG, którego swoją drogą nie cierpię, można dodać trochę fantazji.
+ Wyczerpanie ciała po treningu. Odciski, ślady, zniszczenia jakim podlega skóra, a nie całe ciało. Tak na prawdę ciało też by mogło ulec kontuzji, ale mnie się nie przytrafiła.
!+ Sygnały dźwiękowe miały znaczenie w tym, co robiłeś. I trzeba było mocniej pociągnąć temat; co do dyscyplinowania dźwiękiem to chyba chodziło o głos prowadzącej, geez ta kobieta musiała mieć mega zdrowe płuca by przekrzyczeć muzykę! Rotfl
+ Charakter zajęć angażował uwagę do tego stopnia, że nie myśli się o niczym innym.
+ Ktoś kierował aby utrzymać rytm zajęć, należało trzymać się wytycznych. Zajęcia przebiegały wg pewnego wzoru ustalonego z góry.
+ Otoczenie - klimat poznawania.
!+ Specjalna odzież. Jedyna to wychwyciłaś. Chodziło przede wszystkim o buty.
+ Przerwałeś kontakt z tym, o co pytasz. Tak, tylko wcześniej niż po LO. Żeby utrzymać poziom należałoby poświęcać temu nieustannie czas, który wolałeś przeznaczyć na coś innego. Bingo!
+ Inspiracją do przystąpienia była w znacznym stopniu Twoja mama. Mogła Cię wspierać, w tym finansowo.

LADY OF DREAMS:
+ Każdy mógł spróbować swoich sił z każdym.
!+ Zajęcia były praktykowane w parach. Bardzo charakterystyczna cecha! Każdy z każdym też bywało, ale kwestia, że w parach jest bardzo istotna, bo po pewnym czasie mieliśmy swoje stałe partnerki / stałych partnerów do tańca.
+ Zajęcia były ściśle określone czasowo.
!+ Zajęcia taneczne.
!+ Nie kontynuuje. Odwrócona 5 pucharów jak nic - zostawił w przeszłości, chociaż bez smutku.
Jestem pod wrażeniem, że z takich kart jak Ci wyszły wyciągnęłaś takie informacje.

LECARO:
+ Zajęcia łączyły aktywność umysłową (poznawanie czegoś) i fizyczną. Tak na prawdę to był nacisk na stronę fizyczną Rotfl
+ Obserwacja.

Zwycięstwo w warsztacie przyznaję Lady of Dreams. :happy-wavemulticolor:
Wyróżnienie dla LeStelle za tę odzież specjalną oraz za szczególny udział dźwięku - zarówno muzyki jak i glosu P. Ady, a także szalenie wyczerpujący opis xD.
Gratulacje dla Perełki za wyczucie, że chodziło o zajęcia taneczne. Gratulacje dla MAG za głęboki opis (w wielu kwestiach zgodny z prawdą) i kilka celnych odpowiedzi. Uśmiech
LeCaro Tobie również bardzo dziękuję, co nieco się zgadzało, a myślę, że gdybyś miała więcej czasu i nie musiało to być na kolanie, to wyciągnęłabyś o wiele więcej Buziak PS. Ta 9 buław jako karta obronna i paź buław jako dziecko chyba starały się pokazywać, że zostawiłem to w czasach szkolnych.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości