18-03-2016, 11:39
Jednorożec LeCaro napisał(a):Dobra, ale tu się dzielimy przepisami - dawaj więc przepis na te pyszniaste krokiety.Hmm, tutaj właściwie przepis nie jest potrzebny, najpierw przyrządza się szpinak, oczywiście na maśle z dużą ilością przypraw, koniecznie czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, odrobina śmietanki, wg uznania do szpinaku będzie można dodać ser fera, ser żółty, przesmażone pieczarki, wszystko jest kwestią gustu co kto lubi, ja wolę sam szpinak.Ale nie może być mdły, mam czuć przyprawy.Do tego smażę naleśniki i każdy smaruję szpinakiem , zwijam jak krokiety, panieruję w jajku i bułce tartej i smażę, można nie panierować jak komuś bardzo zalezy na mniejszej ilości kalorii, ale z panierka są smaczniejsze.Smakują takie krokiety z sosem czosnkowym, ale to też co kto lubi.U mnie naprawdę znikają w oka mgnieniu i nie wiem jak można tego nie lubić
Dodatkowo dam Ci przepis który niedawno odkryłam w necie i jest właśnie dla takich osób jak Ty którym szpinak nie po drodze a mianowicie są to muffinki szpinakowe, ja robię tak jak w przepisie z orzeszkami nerkowca , muffiny są świetne i pycha ! nie odstraszają od szpinaku a wręcz przeciwnie.Podrzucam link na ten przepis z którego ja korzystam
http://ciastkozercy.pl/muffinki-szpinakowe/