25-06-2016, 15:55
niebiesko_oka napisał(a):Witaj Lukasie
Chciałabym cię poprosić o postawienie twoich magicznych kart w jednej sprawie która mnie dość mocno nurtuje. Złożyłam cv w pewnej firmie i po spotkaniu dostałam ustną gwarancje podpisania umowy. Niby wszytko jest już gotowe już chcą podpisywać lecz przestali się odzywać, potem zadzwonili po miesiącu i tak co jakiś czas. Wszystko się przedłuża tak już 3 miesiące. Sytuacja staje się prawdę mówiąc nie poważna i irytująca.
Czy podpiszę z nimi umowę o pracę, jeśli nie czy jest szansa na znalezienie innej w najbliższym czasie (tu w kraju czy za granicą)?
Swoje dane przesyłam w PW
Dziękuje ślicznie i ściskam ciepło
Niebiesko_oka
Profil firmy - jak widzą ją karty: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Powód przeciągania sprawy w czasie: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Czy w najbliższym czasie (do 2 miesięcy) firma podpisze umowę z Pytającą?: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Rada: [ATTACHMENT NOT FOUND]
Firma wychodzi w kartach na sensowną, że tak to ujmę, tzn. nie widzę tej firmy jako oszustów balansujących na granicy prawa. Firma zapewne ma spore zabezpieczenie finansowe i domyślam się, że istnieje już jakiś czas na rynku. Także od tej strony sprawa wygląda OK. Ale jako powód wyszli VI Kochankowie - karta wyboru pomiędzy opcjami. Karty sugerują, że na stanowisko, o które Pani się ubiega, stara się ktoś jeszcze. Firma zapewne ma problem z podjęciem decyzji, gra na dwa fronty. Jako wynik, 9 buław niestety sugeruje, że w najbliższym czasie oni nie zdecydują się na konkretny krok, przeciwnie widać nadal pewnego rodzaju barierę, trzymanie na dystans.
2 mieczy radzi by na razie nie angażować się aktywnie w tę sprawę i druga opcja do wyboru byłaby sensownym wyjściem z sytuacji.
Czy Pytająca ma szanse na znalezienie innej pracy w w ciągu 3 miesięcy?
[ATTACHMENT NOT FOUND]
No karty wyszły bardzo zmienne. Karta wejścia 10 buław informuje Panią, że ze znalezieniem pracy będzie ciężko. Po drodze mogą pojawiać się przeszkody, ale zdobycie celu jest możliwe dzięki wielkiemu wysiłkowi. 5 pucharów jako karta rozwoju informuje Panią o rozczarowaniach i popadanie w dołki emocjonalne z powodu tych trudności. Ale! karta zamykająca - Sąd Ostateczny wróży, że szansa na znalezienie pracy pojawi się, raczej pod koniec okresu o jaki pytamy. Niekoniecznie musi być to propozycja pracy, ale np obiecująca oferta, na którą warto aplikować. Generalnie Sąd odblokowywuje możliwości i przynosi okazje, także rewelacyjnie współgra z 10 buław. Sąd Ostateczny to też karta odzewu, być może ktoś z przeszłych aplikacji się odezwie.
Życzę powodzenia i wytrwałości w szukaniu pracy.
Pozdrawiam,
Luks.