Najważniejsze książki mojego życia

Jestem miłośniczką kryminałów. Zaczynałam od Agathy Christie, teraz często sięgam po Henninga Mankella i jego cykl o komisarzu Wallanderze.
Moim faworytem od lat jest Stephen King, jego najbardziej znane powieści- Zielona Mila, Lśnienie, Stukostrachy, Sklepik z marzeniami, Dallas'63.
W tym roku przeczytałam "Znalezione nie kradzione". Uwielbiam jego zbiory opowiadań, każde z nich to perełka. Wracam do książek sprzed lat.
Jak córka była mała i nie umiała jeszcze czytać czytałam jej cykl o Harrym Potterze. Potem wspólnie kupiłyśmy i pochłonęłyśmy resztę serii.
W końcu to magia Uśmiech Z racji swojej pasji kupuję dużo książek ezoterycznych. Nieco w nie obrosłam.
Od jakiegoś czasu sięgam po literaturę faktu. Nie mam ulubionego gatunku, często czytam wszystko co mi wpadnie w ręce. Od dziecka dużo czytałam, nie było komputerów, książka była często jedyną rozrywką. Książki "pożeram" i najbardziej irytuje mnie fakt, jak mało ludzie czytają...zwłaszcza młodzież.
Książki są drogie, ale są biblioteki, można kupić używane. Korzystam z zasobów bibliotecznych, kupuję książki na aukcjach i w księgarniach internetowych.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości