Wypieki bezglutenowe
#32

Chleb bezglutenowy

Składniki
-250 g maki gryczanej
-150 g maki ryżowej
-100 g maki kukurydzianej
8 g drożdży jnstant
2 łyżki siemienia lnianego
Płaska łyżka soli
Czubata łyżka cukru
550-600 ml cieplej wody

Wykonanie
Suche składniki wymieszaj ze sobą dolewając powoli wodę i mieszając by nie powstały grudki na idealna masę

Ciasto odłożyć do wyrośnięcia na 30 min
Formę wyłóż papierem do pieczenia
Ciasto włożyć do formy i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 30 min
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i piec 50 min
Wyjąc z formy u dociekać w piekarniku jeszcze 10 min
Upieczony chlebek odstawić do wystygnięcia . I gotowe smacznego Uśmiech
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości