20-05-2016, 21:51
Racuchy z jabłkami
Składniki :
2,5 szklanki mąki,
1 szklanka ciepłego mleka,
5g drożdży instant,
4 łyżki cukru,
2 duże jabłka,
olej do smażenia,
cukier puder do posypania.
Mąkę przesiać do miski. Wsypać cukier, drożdże i wlać ciepłe mleko. Zmiksować dokładnie. Miskę przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia ciasto na 40-50 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać. Smaż racuchy na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.
Składniki :
2,5 szklanki mąki,
1 szklanka ciepłego mleka,
5g drożdży instant,
4 łyżki cukru,
2 duże jabłka,
olej do smażenia,
cukier puder do posypania.
Mąkę przesiać do miski. Wsypać cukier, drożdże i wlać ciepłe mleko. Zmiksować dokładnie. Miskę przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia ciasto na 40-50 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać. Smaż racuchy na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.