Kuchnia Włoska
#20

Cisto na pizzę: 8 porcji

1kg mąki,
1/2 wody,
4 dkg drożdży świeżych,
mniej jak 1/2 szklanki oleju,
1 łyżeczka soli

zagnieść składniki i uformować 8 kulek. Każdy kawałek rozwalkowac i posypać mąką. Na tacy wysmarowanej tłuszczem kładziemy ciasto , na to sos pomidorowy wybrane składniki, ser. Wsadzić do rozgrzanego piekarnima-380 °C jak macie na 5 min. ( druga obcja: max 280°C góra -doł przez 8-12 min. Zależy od piekarnika)
Smacznego

Bea  Muza
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 21:48
RE: Kuchnia włoska - przez Krystyna - 24-03-2018, 15:45
RE: Kuchnia włoska - przez pomarańczka - 10-09-2023, 20:38
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 21:57
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:09
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:15
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:24
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:31
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:38
Re: Włoska kuchnia - przez Pawson87 - 03-01-2013, 14:19
Re: Kuchnia Włoska - przez cesarzowa - 03-01-2013, 18:34
Re: Włoska kuchnia - przez Nadunia2011 - 25-01-2013, 14:31
Re: Włoska kuchnia - przez Majka - 28-01-2013, 22:00
Re: Włoska kuchnia - przez Rudalila - 19-02-2013, 20:53
Re: Włoska kuchnia - przez Pawson87 - 21-02-2013, 12:29



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości